No guage sweep, FI light with buzz

problems . solutions . product reviews . tips
McDuder
Two wheeled terror
 
Posts: 142
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:36 pm
Location: Indiana USA

No guage sweep, FI light with buzz

Postby McDuder » Sat Oct 20, 2018 7:28 pm

I've don a search, to no avail. I'm sure this has been covered before. Bear with me.

2008 990 Super Duke. Standard. 25,000 miles.

A little history: Earlier this spring I had Chad, at Commonwealth do a Rottweiler intake and Dyno tune.

Six weeks ago, I went down fairly hard on some loose gravel that had washed onto the road, after storms.

Surprisingly little damage. But 3 of the turn signals got broken, so I replaced them all.

A little while ago, I changed the front turn signals. Now the guage does not do the sweep when I turn the key on. Kill switch is in the run position. Every 20 seconds, or so, there is a buzz coming from the guages, and the FI light comes on at the same time. The key is removed from the ignition, and it still does it!

What is the cure?

McDuder
Two wheeled terror
 
Posts: 142
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:36 pm
Location: Indiana USA

Re: No guage sweep, FI light with buzz

Postby McDuder » Sat Oct 20, 2018 11:23 pm

I unhooked the battery for 20 minutes. No luck.

The guages don't light up like they should. But the bike starts up and runs like nothing's wrong. I've unplugged the big connector to the guages. The warning light and buzz have subsided. Sometime this summer, I nearly ran out of gas because the low fuel light stopped working. Maybe the instrument guage is shot?

User avatar
Sarasota_Steve
moderator
 
Posts: 1340
Joined: Wed Feb 12, 2014 9:14 pm
Location: Sarasota, FL, USA

Re: No guage sweep, FI light with buzz

Postby Sarasota_Steve » Sun Oct 21, 2018 1:22 am

Tilt the headlight forwards and disconnect the connectors behind it. I’d clean them with a specialized spray, dry them with compressed air and use some dielectric grease to reassemble. Make sure both halves of the connectors ‘click’ upon reassembled.
Disconnect and reconnect the instrument cluster using the same procedure.
Ride Hard,
------------------
Sarasota_Steve
18 1290 SDR
09 Aprilia Sportcity
04 SV650

McDuder
Two wheeled terror
 
Posts: 142
Joined: Sat Dec 19, 2009 8:36 pm
Location: Indiana USA

Re: No guage sweep, FI light with buzz

Postby McDuder » Sun Oct 21, 2018 4:47 pm

That was a good idea, Steve.

But it didn't work.

For years, I had the occasional droplets of water inside the guage cluster. I'm thinking the electronics in the guages either corroded themselves to distruction, or with the help of moisture, did a slow burn.

I'm going to have to shop around for a new guage cluster, I'm afraid.

User avatar
Sarasota_Steve
moderator
 
Posts: 1340
Joined: Wed Feb 12, 2014 9:14 pm
Location: Sarasota, FL, USA

Re: No guage sweep, FI light with buzz

Postby Sarasota_Steve » Sun Oct 21, 2018 6:10 pm

I had to purchase one for my 990R a few months ago. Around US$300. And it took me 3 tries for Ktm to program the correct mileage.
Ride Hard,
------------------
Sarasota_Steve
18 1290 SDR
09 Aprilia Sportcity
04 SV650


Return to Technical - Dr F's Words of Wisdom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron